Ανακοινώσεις Γενικά

16 Μαρ
By: Τζαβάρα Μαρία 0

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Προέδρου της Βουλγαρίας κ.Rumen Radev προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας κ. Rumen Radev είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να τη συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων της. Της εξέφρασε την προσωπική του επιθυμία για συνέχιση της άψογης συνεργασίας με την Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα, ενώ ευχαρίστησε για τους χειρισμούς της χώρας μας ως προς την διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στον Έβρο.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας επεσήμανε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στρατηγικής σημασίας και ότι η μεταξύ τους συνεργασία αποσκοπεί στην σταθερότητα και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, καθώς οι σύγχρονες προκλήσεις και η μεταναστευτική πίεση απαιτούν κοινή προσπάθεια και αλληλεγγύη.

Ο Πρόεδρος Radev προσκάλεσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί τη Βουλγαρία το συντομότερο δυνατόν.

Η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε για τις ευχές, τονίζοντας και τη δική της επιθυμία για συνέχιση της ήδη εξαιρετικής συνεργασίας, ενώ αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του ομολόγου της, αφού αντιμετωπισθεί η εξάπλωση της πανδημίας.