Εορτασμός 108ης επετείου απελευθέρωσης των Σερρών

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στις Σέρρες για τον εορτασμό της 108ης επετείου από την Απελευθέρωση της πόλης, παρέστη στη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακάριου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεου.

Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με συγκίνηση και περηφάνια γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης των Σερρών στη διάρκεια του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου. Μια απελευθέρωση που σημαδεύτηκε από σφαγές, λεηλασίες και πυρπόληση της πόλης από τους απερχόμενους Βουλγάρους. Όμως οι Σερραίοι, επιδεικνύοντας ακατάβλητο εθνικό φρόνημα, είχαν το σθένος να αναφωνούν, καθώς η 7 η Μεραρχία του Ελληνικού Στρατού εισερχόταν στην πόλη: «Ας καήκαμε, ζήτω το Έθνος».

Αυτή η εκδήλωση κορυφαίου πατριωτισμού μας εμπνέει και μας εμψυχώνει. Η ζωντανή και ακμαία πόλη των Σερρών συνεχίζει και σήμερα την παράδοση των προγόνων της, δικαιώνοντας τους αγώνες αιώνων”.

Στη συνέχεια η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στο Δημαρχείο όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης, και στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και μετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος. Ακολούθησε η επίσκεψη στο γυναικείο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, όπου την υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και η Ηγουμένη της Μονής Μοναχή Ακυλίνα.

Το απόγευμα η κυρία Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων και την Τοπική Κοινότητα Βαμβακοφύτου Σερρών.

Παρόντες στην επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στις Σέρρες είναι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, οι βουλευτές Τάσος Χατζηβασιλείου, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Λευτέρης Αβραμάκης, Κώστας Μπούμπας και ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, Διοικητής του Γ. Σώματος Στρατού.

Μοιραστείτε το Άρθρο:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print