Επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Μουσείο Μπενάκη και ξεναγήθηκε στην έκθεση του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου με τίτλο «1821, η γιορτή».
Τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων νέων Πρέσβεων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε διαδοχικά τα διαπιστευτήρια των νέων Πρέσβεων της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ Le Hong Truong, της Δημοκρατίας του Καζακστάν Yerlan Baudarbek-Kozhatayev, του Βασιλείου της Ταϋλάνδης Attakarn Wongehanamas και του Βασιλείου των Κάτω Χωρών Susanna Terstal.
Στην τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων παρέστησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Πρέσβης Βασίλειος Παπαδόπουλος.

 

Επίδοση διαπιστευτηρίων από τον νέο Πρέσβη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ Le Hong Truong

 

Επίδοση διαπιστευτηρίων από τον νέο Πρέσβη της Δημοκρατίας του Καζακστάν Yerlan Baudarbek-Kozhatayev

 

Επίδοση διαπιστευτηρίων από τον νέο Πρέσβη του Βασιλείου της Ταϋλάνδης Attakarn Wongehanamas

 

Επίδοση διαπιστευτηρίων από τη νέα Πρέσβη του Βασιλείου των Κάτω Χωρών Susanna Terstal

 
Επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Robert (Bob) Menendez στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έλαβε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Robert (Bob) Menendez την ακόλουθη ευχαριστήρια επιστολή:

Αγαπητή κυρία Πρόεδρε,

Σας παρακαλώ, δεχθείτε την ευγνωμοσύνη μου για το γεγονός ότι φιλοξενήσατε την τελετή του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. Ήταν η σημαντικότερη διάκριση που έχω λάβει στη ζωή μου και θα έχω πάντα στην καρδιά μου το παράσημο και την αναγνώριση προς το πρόσωπό μου.
Εκτιμώ ειλικρινά τις προσπάθειές σας για την ενίσχυση των διαρκώς αναπτυσσόμενων διμερών σχέσεων μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και προσβλέπω στη συνέχιση και στο μέλλον αυτής της καλής συνεργασίας για την ευόδωσή τους. Και πάλι σας ευχαριστώ.