Ομιλίες

27 Μαρ
By: Τζαβάρα Μαρία 0

Τηλεφωνική επικοινωνία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Reuven Rivlin

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Reuven Rivlin επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της. Επίσης, της εξέφρασε τις ευχές του για την επέτειο της εθνικής μας ανεξαρτησίας, ενώ την προσκάλεσε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, ευθύς ως οι συνθήκες το επιτρέψουν. Η κυρία Σακελλαροπούλου τον ευχαρίστησε για τις ευχές και απεδέχθη την πρόσκλησή του.

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ αναφέρθηκε επίσης στην επιδημία της πανδημίας και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό. Επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας των επιστημονικών κοινοτήτων των δύο χωρών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού.

Ανέφερε δε ότι ο ίδιος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Mahmud Αbbas, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο ιός δεν αναγνωρίζει σύνορα και πολιτικές διαμάχες.

Από πλευράς της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η συνεργασία σε διεθνές επίπεδο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αποφυγή καταστροφικών συνεπειών στον οικονομικό τομέα. Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι, στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η σύμπραξη και στον επιστημονικό τομέα, καθώς η πρόκληση είναι κοινή για τους λαούς μας.