ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

07 Απρ
By: administrator 0

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλου κατά την επίσκεψη στo οχυρό Ρούπελ

Στρατηγέ μου,

Σας ευχαριστώ πολύ για τους λόγους σας και το ωραίο δώρο που μου προσφέρατε, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους οι οποίοι μας έδωσαν πολύ μεγάλη χαρά, γιατί είμαστε μαζί να γιορτάσομε αυτές τις μεγάλες επετείους, οι οποίες μας γεμίζουν από συγκίνηση αλλά και υπερηφάνεια.

Η διήγηση η οποία μας έγινε και στο ένα οχυρό και στο άλλο για εκείνες τις σπουδαίες ημέρες από τις 6 έως τις 10 Απριλίου του 1941, μας επέτρεψαν να επιστρέψουμε πίσω στο χρόνο και να μπορέσουμε και εμείς κατά κάποιο τρόπο να σκεφθούμε τι συνέβη εδώ, σ” αυτούς τους τόπους, αυτά τα χρόνια τα περασμένα. Χρόνια δόξας, τα οποία τα έγραψε η ιστορία με χρυσά γράμματα και τα οποία κανείς από εμάς δεν λησμονεί. Και βλέπω ότι και η παρουσία η δική σας αποδεικνύει το γεγονός, ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ξεχάσει αυτές τις σπουδαίες ημέρες, αλλά αντιθέτως έρχεται με την καρδιά του γεμάτη πατριωτικά αισθήματα να συμμετάσχει σ” αυτούς τους εορτασμούς.

Αυτή είναι η σημασία αυτών των επετείων, η συνέχιση, η επαύξηση και η διατήρηση του πατριωτικού αισθήματος που μας είναι αναγκαία και σε καιρούς πολέμου και σε καιρούς ειρήνης.

Εύχομαι σε όλους να είσθε πάντα καλά, να έχετε υγεία και χαρά και να προκόβει ο τόπος μας, η αγαπημένη μας Ελλάδα.